Verdachte broers uit Joure voorgeleid

13-09-2024 JOURE – Beide broers worden verdacht van medeplichtigheid aan moord van hun eigen zusje. Beiden wijzen de vinger in de richting van hun vader. Justitie gaat ervan uit dat Ryan slachtoffer is geworden van eerwraak. Haar lichaam werd met haar handen en benen vastgebonden op 29 mei in een sloot in Lelystad gevonden.

Gister werden beide broers (22 en 24 jaar) voorgeleid voor de rechtbank in Lelystad. Het Openbaar Ministerie verdenkt de broers ervan dat zij samen met hun vader Khaled Al N. hun zusje Ryan hebben gedood. De vader is via Turkije naar Sirië gevlucht. Eerder heeft hij per e-mail laten weten dat hij verantwoordelijk is voor de dood van Ryan. Ondanks dat er geen forensisch bewijs voor zou zijn, is er volgens het OM duidelijk dat de broers een grote rol hebben gespeeld bij de moord op Ryan.

In gevonden whatsapp berichten schrijft de vader aan de verdachten ‘Als ik een slang had als kind is eervoller dan haar’ en ‘laat de vissen haar opeten, dat er geen sporen van haar te vinden zijn’. Volgens de vader zou Ryan zich te westers hebben gedragen. Beide verdachten hebben laten weten binnenkort met een verklaring te komen, iets wat tot nu toe nog niet is gebeurd.