Stichting Westermeer verstrekt € 17.450,00 aan subsidies

15-08-2024 JOURE – Het bestuur van de Stichting Westermeer heeft in haar derde vergadering van 2024 een viertal subsidies toegekend. De Stichting Westermeer richt zich vanaf 1 januari 2014 op het grondgebied van de voormalige gemeente Skarsterlân plus Terherne. De Stichting Westermeer heeft jaarlijks ongeveer € 240.000,00 beschikbaar voor het verlenen van subsidies.

Tijdens de bestuursvergadering zijn diverse subsidieaanvragen besproken. Dit heeft geleid tot het toekennen van vier aanvragen. De toekenningen betreffen:

A. Filmhuis Joure
Voor de organisatie van een filmweekend t.b.v. het 10-jarig bestaan van de Stichting Filmhuis Joure heeft Stichting Westermeer een bijdrage van € 1.200,00 toegezegd.

B. Stichting Volkskerstzang Joure
Voor de organisatie van een zangavond op 22 december 2024 in de Mattheus Kerk te Joure heeft Stichting Westermeer een bijdrage van € 400,00 toegezegd.

C. Stichting It Paradys
Voor de realisatie van een sociale ontmoetings- en ontwikkelplek in de vorm van een tuinderskas te Idskenhuizen heeft Stichting Westermeer een bijdrage toegezegd van € 15.000,00. 

D. Stichting Volksvermaak Joure e.o.
Voor de aanschaf van prikkabel en herkenbare kleding voor de vrijwilligers heeft Stichting Westermeer een bijdrage toegezegd van € 850,00.

Stichting Westermeer is een stichting die uit de jaarlijkse opbrengsten van haar vermogen en schenkingen subsidies verleent aan stichtingen en verenigingen binnen het grondgebied van de voormalige gemeente Skarsterlân en het dorp Terherne, voor initiatieven op maatschappelijk, cultureel, sociaal en recreatief gebied.

Daarmee wil Stichting Westermeer de helpende hand uitsteken om belangrijke initiatieven op genoemde terreinen een zetje in de goede richting te geven. En dat heeft de Stichting Westermeer in de ruim vijfenvijftig jaar van het bestaan gedaan in de vorm van subsidies voor projecten ’tot nut van het algemeen’.