Rustige (koele) zomerdag

24-07-2024 JOURE – De rust is teruggekeerd in de atmosfeer en woensdag belooft dan ook een mooie dag te worden om erop uit te trekken. De dag begint overal droog en vrij zonnig. Alleen het (zuid)oosten moet wat langer op de zon wachten. In de middag komen meer stapelwolken tot ontwikkeling, maar de kans dat deze uitgroeien tot een bui is zeer klein. Op veel plekken is het vrij zonnig, maar echt warm wordt het niet. Bij een zwakke tot matige noordwestenwind wordt het 18 tot 23 graden. Normale waarden voor eind juli liggen doorgaans tussen 20 en 25 graden. In de avond lossen de wolken de wolken snel op en is het nog een tijd volop zonnig.

Morgen lange tijd droog
De dag begint overal droog met flink wat ruimte voor de zon. De wind komt uit zuidelijke richtingen, waardoor warmere lucht de weg richting ons land weer weet te vinden. In heel het land wordt het ruim 20 graden en in het zuiden kan het zelfs zomers warm worden met 25 of 26 graden. In de loop van de dag neemt de bewolking geleidelijk toe en lokaal is een enkel buitje niet uit te sluiten. Op verreweg de meeste plaatsen blijft het een lange tijd droog. Pas in de avond kan het vanuit het westen op meerdere plekken licht regenen.

Vrijdag wisselvallige dag
Op vrijdag komt de paraplu weer goed van pas. Vanuit het zuidwesten trekt een gebied met buiige regen over het land heen. De meeste regen lijkt bestemd te zijn voor het oosten van het land. In de kustgebieden is mogelijk de zon nog enige tijd te zien. Er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind en daarbij wordt het 20 graden in het noordwesten tot 24 graden in Limburg. Tijdens perioden met regen is het wat minder warm.

Daarna zaterdag nog nat, daarna op en top vakantieweer
Ook zaterdag is de paraplu een lange tijd nodig. De meeste regen lijkt wederom weggelegd voor het binnenland, al is de exacte koers van het regengebied nog wel onzeker. De dagen daarna zien er een stuk rooskleuriger uit voor vakantieganger in eigen land. Neerslag staat nauwelijks meer op het programma en ook de zon lijkt uitbundig te schijnen. De temperatuur loopt bovendien flink op. Halverwege de nieuwe week kan het op uitgebreide schaal zomers warm worden.