Vooral in het oosten regen

04-09-2024 JOURE – Het is bewolkt en het is nog steeds regenachtig. De meeste regen valt in het oosten en noordoosten. In het westen en zuidwesten valt ook soms wat regen, maar is het wel duidelijk minder nat dan in het oosten.

Vanmiddag regen trekt noordoostwaarts
Vooral in het oosten en noorden valt geruime tijd regen. In het totaal zijn regenhoeveelheden van meer dan 10 millimeter goed mogelijk. In de loop van de middag wordt het vanuit het zuidwesten vaker droog en klaart het wat op. Tijdens de regen is het zo’n 18 graden en wanneer de zon in het zuidwesten nog even doorbreekt kan het kwik nog stijgen naar 21 graden. Landinwaarts staat weinig wind. Aan de westkust waait het matig uit het noorden.

Vanavond noordoosten nog regen
In het westen en zuidwesten komen opklaringen voor. In het oosten en noorden is meer bewolking aanwezig en vooral in het noordoosten valt regen. Tijdens de nacht naar donderdag wordt het overal droog. Op grote schaal kan het weer mistig worden. Bij een zwakke tot matige noordenwind koelt het niet verder af dan 16 graden.

Morgen warmer
De wind draait naar het noordoosten en voert warme lucht naar onze omgeving. De exacte temperatuurverwachting is nog onzeker. Waarschijnlijk liggen de maxima tussen 23 graden in het westen tot 27 graden in het oosten. Het noorden maakt kans op de meeste zon. In het zuiden is waarschijnlijk wat meer bewolking aanwezig en komen enkele buien voor.

Daarna veel zon en zomers warm
Na donderdag komt de wind uit het oosten. Het wordt hierdoor warm met 24 tot 28 graden op vrijdag en zaterdag. De zon zal op uitgebreide schaal gaan schijnen. In het zuiden komt vaker wat meer bewolking voor en kan het tot buien komen. Vooral zondag is kans op een regen- of onweersbui.