Toch een zebrapad op Harddraversweg Joure

18-07-2024 JOURE – Ondanks dat de wethouder niet persé voor een zebrapad was, komt deze er nu uiteindelijk toch. Voor de oversteekplaats is er nu een stippellijn op het wegdek aangebracht met een ‘bliksemschicht’ om het rijdende verkeer te attenderen dat er overgestoken kan worden. Volgens de Burgerpartij De Fryske Marren was deze maatregel niet afdoende bleek gister bij de raadsvergadering.

‘Het verkeer rijdt ondanks de markeringen die op de weg zijn aangebracht nog steeds te snel. Mensen die over willen steken krijgen geen voorrang en dat zorgt voor onveilige situaties bij mensen die over willen steken. Door een zebrapad aan te brengen ontstaat er een voorrangssituatie voor deze mensen. Het rijdende verkeer wordt op die manier verplicht om voetgangers voor te laten gaan’.

Met het verwijderen van de huidige oversteekplaats en het aanbrengen is een bedrag gemoeid van ongeveer €1500,- Bewoners en omwonenden hebben enthousiast gereageerd op het nieuws en zijn blij met het nieuw te realiseren zebrapad.