Werkzaamheden binnen gemeente De Fryske Marren

17-07-2024 JOURE – Op meerdere plakken wordt er op dit moment gewerkt aan diverse projecten binnen onze gemeente. Hieronder een overzicht:

Rottum – Oude Postweg, kabel- en leidingwerkzaamheden
Op de Oude Postweg in Rottum zullen kabel- en leidingwerkzaamheden worden uitgevoerd. Voor doorgaand verkeer zal er geen doorgang mogelijk zijn. Voor fietsers, aanwonenden en hulpdiensten is het wel mogelijk om te passeren. De werkzaamheden starten vandaag en zullen naar verwachting tot en met vrijdag 19 juli duren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Durk Grouwstra van gemeente De Fryske Marren via telefoonnummer 14 05 14 of mail naar: info@defryskemarren.nl.

Sint Nicolaasga – Tsjûkemarwei, asfalteringswerkzaamheden
Aan de Tsjûkemarwei in Sint Nicolaasga worden asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd. Het betreft een volledige stremming, doorgang voor fietsers en landbouwverkeer is niet mogelijk. Het landbouwverkeer wordt omgeleid via de rijbaan. Voor hulpdiensten is het in gevallen van nood wel mogelijk om te passeren. De werkzaamheden zijn inmiddels gestart en zullen naar verwachting tot en met vrijdag 19 juli duren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Hendrik van der Veer van gemeente De Fryske Marren via telefoonnummer 14 05 14 of mail naar: info@defryskemarren.nl

Scharsterbrug – Scharren, asfalteringswerkzaamheden
Aan de Scharren in Scharsterbrug worden asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd. Het betreft een volledige stremming, doorgang hulpdiensten in het werkgebied is niet mogelijk. Op de rijbaan van de Scharren zal een halve rijbaanafzetting van kracht zijn, en blijft doorgang mogelijk. De werkzaamheden zullen naar verwachting tot en met vrijdag 19 juli duren.

Nijemirdum – de Sânfeartsdyk, kabel- en leidingwerkzaamheden
Aan de Sânfeartsdykin in Nijemirdum worden kabel- en leidingwerkzaamheden uitgevoerd. De weg zal dicht zijn in beide richtingen. Voor fietsers, aanwonenden en hulpdiensten is het wel mogelijk om te passeren. De werkzaamheden zullen naar verwachting tot en met woensdag 31 juli duren.

Joure – De Scharcamp, rioleringswerkzaamheden
Aan De Scharcamp in Joure worden rioleringswerkzaamheden uitgevoerd. Het betreft een volledige stremming, doorgang hulpdiensten is niet mogelijk. De werkzaamheden starten op maandag 8 juli en zullen naar verwachting tot en met vrijdag 19 juli duren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Former Hoornstra van gemeente De Fryske Marren via telefoonnummer 14 05 14 of mail naar: info@defryskemarren.nl

Harich-Elahuizen: Keamerlânswei, kabel- en leidingwerkzaamheden
Aan de Keamerlânswei tussen Harich en Elahuizen worden kabel- en leidingwerkzaamheden uitgevoerd. De werkzaamheden starten op maandag 8 juli en zullen naar verwachting tot en met vrijdag 26 juli duren. Het betreft een volledige stremming, doorgang hulpdiensten en is niet mogelijk. Voor fietsers is het wel mogelijk om te passeren.

Joure – Zuiderveldstraat, bestratingswerkzaamheden
Ter plaatse van de Zuiderveldstraat in Joure zullen bestratingswerkzaamheden verdeelt over nog 4 fasen plaatsvinden. In de bouwvak worden er geen werkzaamheden uitgevoerd. Het betreft een volledige stremming, doorgang van de hulpdiensten is niet mogelijk. Het verkeer wordt in alle fasen omgeleid over de Prins Bernhardlaan.
Fase 2                   8 juli – 24 juli
Fase 3                   22 juli – 2 augustus
Fase 4                   26 augustus – 9 september
Fase 5                   9 september – 20 september

Harich: Westerein, kabel- en leidingwerkzaamheden
Aan de Westerein in Harich worden kabel- en leidingwerkzaamheden uitgevoerd. Ter plaatse zal tijdelijk een eenrichtingsweg van kracht zijn. Het verkeer wordt omgeleid over de N359. Het landbouwverkeer wordt omgeleid over de Wyldemerkwei. Hulpdiensten kunnen het Westerein via de eenrichtingsweg bereiken. De werkzaamheden zullen naar verwachting tot en met vrijdag 26 juli duren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Durk Grouwstra van gemeente De Fryske Marren via telefoonnummer 14 05 14 of mail naar: info@defryskemarren.nl

Lemmer – Parkstraat renovatie woningen
Aan de Parkstraat in Lemmer worden de woningen gerenoveerd. Het verkeer zal hierdoor in één richting gestremd zijn. Er wordt 3 meter vrije ruimte gehouden voor het passeren van hulpdiensten en de lijndienst. Voor overig verkeer is de weg in één richting gestremd. De renovatie duurt tot 8 november 2024.

Slingerrakbrug Langweer gestremd
De Slingerrakbrug in Langweer kan op dit moment niet bediend worden in verband met een storing.