Vanuit het westen steeds meer zon

17-07-2024 JOURE – Vanochtend is het over het algemeen bewolkt en in het noorden valt af en toe wat lichte (mot)regen. Elders valt hier en daar nog een bui. Vanuit het westen breekt af en toe de zon door. De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is zwak tot hooguit matig van kracht, windkracht 2 tot 3.

Vanmiddag is het droog en vanuit het westen klaart het breed op. De wolken verdwijnen en de zon gaat volop schijnen. Er waait een matige westenwind en het wordt weer warmer. De temperatuur stijgt naar 19 graden op de stranden en naar 20 of 21 graden elders in de kustgebieden. Landinwaarts stijgt het kwik naar 22 tot 24 graden en de hoogste temperaturen vinden we in het zuidoosten van het land.

Vanavond schijnt geregeld de zon, in de nacht naar donderdag raakt het vanuit het westen geleidelijk weer bewolkt. Het is droog en het koelt af naar 11 tot 14 graden.

Morgen vrij veel wolken en warm
Er is vrij veel bewolking aanwezig, maar zo nu en dan schijnt ook even de zon. In de loop van de dag breekt vanuit het westen de zon vaker door. Het blijft overal droog en er waait niet meer dan een zwakke oostenwind. Op de stranden steekt in de middag een zwakke wind van zee op. De temperatuur stijgt naar 23 graden in het noordwesten en naar 27 in het zuidoosten. Op de stranden is het 21 tot 23 graden.

Vrijdag zomerse dag met flink wat zon
Op de laatste dag van de week zijn er flinke perioden met zon. Het is ook warm en de temperatuur stijgt naar 25 tot 27 graden in het noorden en westen en naar 28 tot 30 graden elders. In Limburg, het oosten van Brabant en de Achterhoek kan het lokaal 31 graden worden.

Weekend zondag weer buien
Zaterdag is opnieuw een zomerse dag met volop zonneschijn. Er zijn ook stapelwolken en mogelijk komt het in de avond landinwaarts tot een bui. De temperatuur stijgt opnieuw naar zomerse waarden van 26 tot lokaal 30 graden. Zondag volgen enkele buien en kan het ook onweren. De zuidwestenwind neemt in kracht toe en de temperatuur is met 21 tot 25 graden weer wat lager.

Volgende week licht wisselvallig zomerweer
Na het weekend is het (licht) wisselvallig zomerweer met zon, wolken en dagelijks enkele buien. De temperatuur ligt tussen 20 graden in het noordwesten en 22 in het zuidoosten en daarmee is het aan de koele kant voor eind juli. Normaal is het in de laatste week van juli 22 tot 25 graden.